Men nu var det ju alldeles för länge sedan som jag gjorde ett våffelinlägg. Vi tutar och kör med något svingott: våfflor med friterad salvia, kapris, grönkål och sardeller. Först behöver du förstås våffelingredienser: smör, ägg, mjölk, mjöl och bakpulver. Jag kör Arlas recept som finns här. Våffeltopping: citron kapris en burk sardeller gräslök salvia parmesan grönkål (kan iofs uteslutas, kände att det inte riktigt behövdes sen) Medan våfflorna gräddas kan du fritera salvian genom att lägga hela salvialöv i en stekpanna med smör och olivolja. Ungefär en minut på varje sida. Låt dom svalna på en bit hushållspapper. Öppna sardellerna och dela i lite mindre bitar. Riv parmesan över våfflorna direkt när de är klara så parmesanen smälter in litegrann. Här kommer vett & etikett för goda våfflor: En våffla ska knappt få färg i våffeljärnet om de vill ha dom fluffiga och inte för hårda och sega. Denna på bilden över är ju lite för välgjord. Bleka våfflor är fulare men godare. Stapla aldrig våfflor om du ska serverar många, för då blir de blöta och mjuka. Lägg dom bredvid varandra, tex på ett ugnsgaller. Toppa våfflan med kapris, sardeller, klippt gräslök, friterad salvia och skvätt över citron, olivolja och lite salt&peppar. Ät upp för bövelen! ? Andra recept på våfflor: Saffransvåfflor med räkor och gräddfil. Kokosvåfflor med koriander, mango och shimejisvamp. Våfflor gjorda på bönor och parmesan. Våffelmackor med grönkål och mozzarella. Morotsvåfflor med kräftstjärtar och turkisk yoghurt.